Communicatiegrid | Altijd herkenbare communicatie | The Stardusters

ALTIJD HERKENBARE COMMUNICATIE
MET EEN COMMUNICATIEGRID

woensdag 23 februari 2022

Beeldtaal. Het woord zegt het al. Het verhaal in beeld. Stilstaand en bewegend. Van advertentie, social post tot video. Het is de combinatie van woorden en beelden. Die samen het verhaal compleet maken. Vaak gaat het in communicatie uitingen over wat mooi en niet mooi is. Iedereen heeft wel een mening. Maar over smaak valt niet te twisten. Om die discussie te voorkomen en de subjectiviteit zoveel mogelijk te vermijden is het zinvol om een huisstijl te ontwikkelen vanuit een herkenbaar en onderscheidend communicatiegrid.

Het communicatiegrid.

Een communicatiegrid is een structurele aanpak voor alle communicatie uitingen die er in de toekomst gemaakt worden. Door te werken met een grid dat aansluit bij het verhaal, kun je als ondernemer eenduidig gaan communiceren. Reclame is tenslotte ook de kracht van de herhaling. Dit grid is een grafische vlakverdeling die ingevuld wordt met de kleuren, lettertypes, beelden, lijnen, patronen etc van jouw huisstijl. Zo kun je elke keer de boodschap aanpassen met een andere foto of tekst, maar toch blijft de uiting dan heel herkenbaar in de huisstijl van jouw onderneming. En dat maakt de communicatie ineens een stuk professioneler en onderscheidender!

Herkenbare communicatie.

Als je het overkoepelende verhaal hebt gemaakt, merk je dat er verschillende deelverhalen zijn die ook gecommuniceerd kunnen worden om de marketingdoelstellingen te behalen. Zo wil je vertellen over je bedrijf/merk, maar ook over je product, je ambassadeurs, de lifestyle die je verkoopt, events en je wilt wellicht ook wel eens een inhaker kunnen maken.

Dan is het cruciaal dat je een flexibel en herkenbaar visueel grid hebt waarin je al deze deelverhalen kwijt kunt. Zo wordt jouw communicatie eenduidig en herkenbaar. En dat helpt in het opbouwen van de breinpositie van je doelgroep!

Ontwerpen is een vak apart.

Het is een kunde om de beeldtaal aan te laten sluiten op het verhaal dat de ondernemer wil vertellen, want het moet de benodigde communicatiekracht en flexibiliteit in zich hebben om in allerlei vormen toegepast te kunnen worden. Of het nu gaat om video’s, advertenties, social posts of een display uiting; een goed grid zorgt ervoor dat op alle kanalen al jouw uitingen er herkenbaar uitzien en de kracht hebben om de doelgroep te verleiden om in actie te komen. Want dat is waar het uiteindelijk wel om draait.

Beeldtaal gaat niet over het maken van schilderijen. Het gaat over het maken van uitingen die werken. Die raken. Die doelgroepen in beweging zetten. Pats, boem, raak communicatie!

Doorvertaling van jouw merk.

Heb je al een onderscheidende beeldtaal voor jouw onderneming ontwikkeld maar zie je niet goed voor je hoe dit door te vertalen naar verschillende communicatie-uitingen? Of heb je je positionering al op orde maar kan je huidige beeldtaal een update gebruiken? Of heb je misschien nog geen logo, lettertypes en kleuren die jouw huisstijl typeren?

Neem dan nu een kijkje bij ons Pakket 3 en neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

© THE STARDUSTERS 2024