Boeken voor communicatieprofessionals | The Stardusters | Reclamebureau Rotterdam

INSPIRERENDE BOEKEN VOOR
COMMUNICATIE PROFESSIONALS

dinsdag 16 augustus 2022

Waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen? Welke (on)bewuste technieken gebruiken we om koopbeslissingen te maken? En welke wereldwijde trends of sociale structuren hebben invloed op grotere schaal? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, hebben we hieronder enkele literaire parels opgesomd. Boeken die jou als  (communicatie)professional of graphic designer kennis, inspiratie en concrete overtuigingstechnieken bieden die je in jouw dagelijkse werkzaamheden kunt toepassen.

The Human Network.

Iedereen heeft een eigen, uniek wereldbeeld. Een soort lens die we inzetten om te bepalen of we iets wel of niet geloven, of we het ergens wel of niet mee eens zijn, of we wel of niet ons gedrag aanpassen. Een lens die we onbewust inzetten bij elke beslissing die we maken. Onze lens is gebaseerd op een unieke set van biases, waarden, aannames, et cetera die onder andere beïnvloed zijn door onze opvoeding, ervaringen en positie in sociale structuren; in human networks.

In The Human Network neemt Matthew O. Jackson de lezer mee in de soms verborgen posities in verschillende sociale structuren. Ondanks de belangrijke rol van sociale structuren bij het vormen van onze levens, vergeten we ze vaak mee te nemen wanneer we belangrijke politieke en economische praktijken proberen te verantwoorden. Vanuit disciplines zoals de psychologie, gedragseconomie, sociologie en ondernemen, biedt The Human Network een boeiend verslag van de oorzaken voor succes of falen in ons leven.

Meer info en bestellen via Bol.com.

The New Megatrends.

In een door disruptie gedomineerde wereld, is het kritisch om altijd voorbereid te zijn op verandering. The New Megatrends is boeiende lectuur van de hoogste plank voor iedereen die het volgende tijdperk wil leren begrijpen. Een tijdperk dat gekenmerkt zal worden door een meedogenloos tempo, de nieuwste technologieën, politieke verdeeldheid en de voortdurende dreiging van klimaatverandering.

Schrijfster Salzman verbindt het zakelijke leven, het maatschappelijke leven en consumentisme met elkaar en onthult daarin de trends en ontwikkelingen voor de komende decennia. Trends en ontwikkelingen die onze collectieve toekomst zullen vormgeven en onze identiteit veranderen.

Meer info en bestellen via Bol.com.

Brainfluence.

In Brainfluence wordt aan de hand van maar liefst 60 gemakkelijke tips uitgelegd hoe neuromarketing ingezet kan worden om gedragsverandering te doen veroorzaken en nieuwe klanten aan te trekken. Neuromarketing bestudeert de manier waarop onze hersenen reageren op cognitieve en sensorische prikkelingen. Onderzoeksresultaten worden in de praktijk onder andere gebruikt om de voorkeur van consumenten te meten en te verklaren waarom we bepaalde beslissingen nemen.

In 60 korte en behapbare hoofdstukken geeft schrijver Roger Dooley je praktische strategieën om consumenten via een mix van verschillende kanalen te bereiken en te overtuigen.

Meer info en bestellen via Bol.com.

Hidden persuasion.

Een regelrechte eye-opener voor communicatie- en designprofessionals, maar ook voor iedereen die beter wil begrijpen hoe ons gedrag onbewust wordt beïnvloed door advertenties, product- en overheidscampagnes. In Hidden Persuasion worden 33 effectieve visuele psychologische beïnvloedingstechnieken verklaard.

Alle technieken worden toegelicht aan de hand van bestaande reclameboodschappen en interessante psychologische materie. Marc Andrews en Matthijs van Leeuwen analyseren reclames die verder gaan dan de overtuigingskracht van de daarin gebruikte beelden. Wat is de geheime kracht van deze boodschappen? Hoe veranderen ze ons gedrag?

Meer info en bestellen via Bol.com.

Decoded.

Een baanbrekend boek waarin Phil Barden de focus legt op de ‘waarom-vraag’ in consumentengedrag. Een echte must read for marketeers, designers en productontwikkelaars! In Decoded deelt Barden de nieuwste onderzoeksresultaten naar de motivaties achter onze keuzes als consumenten.

Hij kijkt naar wat er in onze hersenen gebeurt wanneer we koopbeslissingen maken. Ontcijfert de ‘geheime’ code van producten, diensten en merken om uit te leggen waarom we ze kopen. En bovenal legt hij duidelijk uit hoe we die kennis in dagelijkse marketingactiviteiten kunnen inzetten om factoren zoals merkrelevantie en -geloofwaardigheid fors te verbeteren.

Meer info en bestellen via Bol.com.

© THE STARDUSTERS 2024