De magie van de Big Green Egg | Doelgroepconnectie | The Stardusters

DE MAGIE VAN DE
BIG GREEN EGG

vrijdag 25 maart 2022

Het was 2010 toen ondernemer Wessel Budding’ ons vroeg hem te helpen met het groeien van zijn Big Green Egg. Hij was een kleine speler en concurreerde tegen Weber, die de grote dominante marktleider was in de wereld van barbecues. Weber had een grote naamsbekendheid. Had grote budgetten. En positioneerde zich als het stoere merk voor de stoere man die graag vlees grilde op zijn vuur!

Dus gingen we aan de slag. Precies volgens onze methode. Samen met Wessel zetten we zijn ondernemersvisie om in het verhaal van de Big Green Egg dat hem scherp positioneerde en onderscheidend maakte in de markt. Een verhaal met geloofwaardigheid en authenticiteit en inspelend op de verlangens en emoties van de doelgroep die we de ‘foodies’ noemden. We kozen voor het domein smaak. Daarmee inspelend op het verlangen naar sensorisch genot. Een Axe-prikkel voor het brein! We wilde een breinpositie creëren met de kleur groen, de ultieme smaak en een statussymbool van de Big Green Egg maken, zodat iedereen die een Big Green Egg in zijn tuin heeft, ook een echte foodie is en zelfs gezien kan worden als een echte (amateur)chef!

En bij het content domein smaak hoorde allerlei deelverhalen die we via een eigen beeldtaal met een specifiek grid gingen communiceren. Verhalen over de ambassadeurs die chef-koks waren zoals Jonnie Boer van de Librije. Die ambassadeurs benadrukten het verhaal over smaak. En we creëerden verhalen over recepten. Over natuurlijke en verse ingrediënten. Maar ook over de usp’s van de Big Green Egg.

Kortom, we gingen connectie maken met de doelgroep. Op evenementen, via de website, via social media en allerlei andere mediakanalen. Met beperkt budget maar met een scherpe positionering en een onderscheidend verhaal en beeldtaal! En met grote impact. Want de Big Green Egg werd bekend én bemind. Er ontstond magie. De Big Green Egg kreeg magneetwaarde. Er ontstond pull i.p.v. push. Sterker nog, de groene eieren werden zo populair dat ze uit tuinen werden gestolen. Een zeer efficiënte en effectieve marketing aanpak resulteerde in groei en succes.

Hieronder wat voorbeelden van de beeldtaal met campagnes die we destijds voor Big Green Egg hebben gemaakt. Er is een duidelijk herkenbaar grid. Er zit structuur in de indeling van de vlakken, het kleurgebruik, de lettertypen, logo gebruik en websitecommunicatie. En het zijn voorbeelden van diverse campagnes. Elke uiting vertelt een deelverhaal van het overkoepelende verhaal van Big Green Egg.

I want more!

Ben jij ook op zoek naar een impact makende campagne voor jouw dienst of product? Bekijk dan nu wat we voor jou kunnen betekenen via deze link.

© THE STARDUSTERS 2024