BAR-Afvalbeheer | Ons werk | Pixiedust Afvalcommunicatie

BAR-AFVALBEHEER

ONZE TOEKOMST IS DUURZAAM, DAAROM SCHEIDEN WE NU!

Albrandswaard en Ridderkerk in 2050 afvalvrij.

Dat is de missie van NV BAR-Afvalbeheer, de adviseur van het gemeentebestuur van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. BAR-Afvalbeheer zet in op preventie en het sluiten van kringlopen, waardoor inwoners bewuste leveranciers zijn van grondstoffen voor nieuwe producten. De NV BAR-Afvalbeheer is overgegaan op een nieuw afvalinzamelingsysteem. Pixiedust heeft met de introductie van dit nieuwe afvalinzamelingsysteem geholpen en mensen hun gedrag positief beïnvloed om hun afval voortaan te gaan scheiden.

Strategie en inzicht

Samen met BAR-Afvalbeheer hebben we een pakkend, vrolijk en positief campagneconcept ontwikkeld om bewoners te informeren over een nieuwe manier van afvalscheiding, waarbij zij op de juiste manier zelf hun afval kunnen scheiden (gedragsverandering). Belangrijk was het vinden van een trigger (what’s in it for me?) om alle inwoners hun gedrag te laten veranderen. We vonden de trigger in een duurzame toekomst waar iedereen belang bij heeft. Vooral voor de vele kinderen in deze gemeenten. Het zijn immers kinderrijke gemeenten met veel gezinnen.

Concept

Mijn toekomst is duurzaam. Daarom scheid ik nu! Dat werd het concept. En daarbij lieten we diverse afbeeldingen van generaties met kinderen zien in de beeldtaal. Elke keer met diverse afvalstromen. Om deze boodschap over te brengen is er gebruik gemaakt van online en offline communicatiemiddelen. Denk hierbij aan online bannering, abri’s en posters.

Resultaat

Onderdeel van de communicatiestrategie was het communiceren van resultaten en daarmee het belonen en complimenteren van het gedrag van de inwoners met de thematische aanpak ‘Bedankt Barendrechters! We scheiden steeds beter! En met gewenst resultaat!’

Het afvalscheidingspercentage liep van 39% in het eerste kwartaal van 2019 op naar 63% in het eerste kwartaal van 2020.

Wil je net als BAR-Afvalbeheer een activerende en impactvolle campagne met een in het oog springende beeldtaal? Kijk dan bij onze pakketten naar de mogelijkheden.

MEER OVER PAKKETTEN

BAR-Afvalbeheer_The Stardusters
BAR-Afvalbeheer_The Stardusters

MEER CASES UIT DE BRANCHE

© THE STARDUSTERS 2024